Leírás
A goji bogyó, a "szuper élelmiszerek királynője", egy olyan természetes kincs, amelyet évszázadok óta értékelnek tápláló tulajdonságai miatt.
Egy kis piros gyöngyszem, amely méltán nyerte el a "boldogság gyümölcsének" nevét, és most a modern életmódunkban is újra felfedezésre vár. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Nem csupán ízletes csemege, hanem a test és lélek egyensúlyának kulcsfontosságú támogatója is.
Fedezd fel a természet erejét egy maroknyi goji bogyóval.
A Mannavita Goji bogyó, Ninghszia tartományban - a goji őshazájában - termő goji bogyókból készül.
Rendkívül gazdag tápanyagtartalma miatt a goji bogyó kiválóan alkalmas az egészséges életmódhoz. A vitaminok és ásványi anyagok mellett magas az antioxidáns tartalma is a szervezet védelméhez a szabad gyökök ellen. A goji bogyó aminosavban és Omega olajokban is gazdag, támogatva ezzel az egészséges anyagcserét és a szív- és érrendszer egészségét.
Szupertáplálékok közé sorolják, mert a legmagasabb tápanyag tartalommal bíró gyümölcsök közé tartozik.
A Mannavita Goji bogyó gondosan válogatott, minőségi alapanyagokból készül, biztosítva a teljes tápértéket és ízélményt. A feldolgozási folyamat során megőrzik a bogyók természetes értékeit, így Ön a legjobb minőségű goji bogyót élvezheti.
A goji bogyó poliszacharidokban gazdag (23%), emellett találhatók benne karotinoidok, flavonoidok, vitaminok, aminosavak és illóolaj, a magban pedig zsíros olaj, illetve szterolok.
A termés C-vitamin tartalma 42 mg/100 g, ami a friss citromban találhatóhoz hasonló.
Összetevők: szárított goji bogyó.
Permetszer és SO2 (kén-dioxid) mentes.
Tápanyagok 1 evőkanál (5 g) mennyiségében:
- Energiatartalom: 56kJ/14kcal
- Fehérje: 0,7 g
- Szénhidrát: 2,4 g
- Zsírsavak: 0,11 g
- Nátrium: 0,02 g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.
Goji bogyó kedvező hatásai:
- alacsony glikémiás indexű,
- gyümölcshöz képest magas a fehérje tartalma,
- lassítja a természetes öregedési folyamatot,
- erősíti a szervezet immunvédelmét,
- csökkenti a szabad gyökök okozta károsodást,
- jó hatással van a szemre,
- pozitívan hat az egészséges koleszterinszintre,
- táplálja a vesét és májat,
- segít a testsúly megtartásában, illetve egyensúlyban tartásában,
- késlelteti az őszülést és hajhullást
- pozitív hatással van a vérnyomásra, a vércukor szintre, az agyra és a véredényekre,
- gátolja a vérlemezkék összetapadását.
Adagolás, tudnivalók:
- Naponta 1 marék goji bogyó fogyasztása javasolt (mindenkinek a saját marka a mércéje) vagy
- naponta maximum 2 alkalommal 1-1 evőkanállal önmagában, vagy más ételekkel elkeverve (pl: joghurttal, müzlivel, süteményekkel) vagy tetszés szerint salátához, más magfélékhez keverve.
Legyen szó smoothie-ról, müzliről vagy akár önmagában fogyasztva, a Mannavita Goji bogyóval könnyen beépítheti a mindennapi étrendjébe a természet erejét és tápanyagokban gazdag jótékony hatását.
A Mannavita Goji Bogyó a napi adag fogyasztása esetén:
- Napi 10 g fogyasztása 20 napra elegendő mennyiséget,
- napi 15 g fogyasztás 13 napra elegendő mennyiséget,
- napi 20 g fogyasztás 10 napra elegendő mennyiséget,
- napi 25 g fogyasztás 8 napra elegendő mennyiséget tartalmaz.
Felbontás után 3 hónapon belül javasolt elfogyasztani.
Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C fok alatt.
Mit érdemes tudni a goji bogyóról?
A goji bogyó, más néven lícium vagy farkasbogyóként is ismert gyümölcsöt Közép-Ázsiában már több, mint 2000 éve fogyasztják.
A kínai, tibeti és indiai orvoslásnak fontos részét képezi. Ezen tartományokban élő emberek szervezete egészségesebb, erősebb.
Az itt élő emberek úgy vélik, hogy hosszú életüket a goji bogyónak köszönhetik, hiszen az megvédi szervezetüket a modern kor népbetegségeitől.
A goji bogyó jótékony hatásai a szervezetre:
A goji bogyó 20 féle aminosavból épül fel; az emberi szervezet 11 félét képes előállítani, a többi 9 aminosavat táplálékkal (pl. goji bogyóval) lehet bevinni.
A goji kisebb mennyiségű fogyasztása is segítséget nyújthat a tápanyaghiányos életmód javításában. A goji hatásos lehet a szívbetegség, daganatos betegségek, depresszió, cukorbetegség, krónikus fáradtság és koleszterinproblémák kezelése terén, valamint a máj regenerálása során.
Hozzájárul az egészséges keringési rendszer fenntartásához, támogatja a jó látást, normalizálja a vércukor- és koleszterinszintet, enyhíti a fejfájást és a szédülést. Stressz és idegesség csillapításával, az alvás minőségének javításával segít.
Az egészséges máj- és veseműködést elősegíti, támogatja az emésztést, és pozitívan hat a fogyókúrás és méregtelenítő folyamatokra is. Részt vesz a daganatos betegségek kockázatának csökkentésében, enyhíti a változókori tüneteket, aktiválja a gyulladáscsökkentő enzimeket, és segít megelőzni a korai öregedést.
Ezen gyümölcs E-vitaminban is gazdag, amely ritkán fordul elő más gyümölcsökben, általában inkább gabonákban és magvakban található meg.
A goji kivételesen magas ellaginsav tartalommal rendelkezik, ami védi a DNS-t a mutációk ellen és rákmegelőző hatású. A germánium is egy olyan ritka nyomelem, amely kevés gyümölcsben található, de a goji bogyó ebben is kiemelkedik.
A goji tartalmaz ciperont is, amely pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, a vérnyomásra illetve a menstruációs panaszokat is jótékonyan befolyásolhatja. Méhnyakrák kezelésénél is alkalmazzák.
A goji bogyóban található fizalin serkenti a sejtes immunitást és hatékonyan kezelheti a leukémia különböző típusait. Ezen vegyület bizonyítottan növeli a természetes ölősejtek aktivitását, mind a normál, mind a tumoros egerekben, kiterjedt rák ellenes hatással rendelkezik. A hepatitis B kezelésében is jótékony hatású.
A goji tartalmaz betaint is, ami kulcsszerepet játszik a máj kolin termelésében. Ennek a vegyületnek pozitív hatása van az idegesség csillapításában, javítja a memóriát, gyorsítja az izomnövekedést, és védelmet nyújt a májnak. A betain metil csoportjai révén részt vesz a szervezet energiafolyamataiban, segít csökkenteni a homocisztein szintet, ami a szívbetegségek elsődleges rizikó faktora. A betain védi a sejt DNS-t is.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!
Tapasztalatok
Javult a látásom és jobban érzem az ízeket is. Nagyon finom, édes. (Kovács Istvánné)
Minden nap fogyasztok egy kisebb maréknyit. Remek élénkítő hatása van. Salátára is szoktam szórni. (T. Mária)
Nagyok és puhák a szemek. Más gojik amik persze sokkal olcsóbbak, azok rossz minőségűek, kipréselik őket és utána aszalják, kicsik a szemek íztelenek. Nagyon jó az emésztésre is. (N. Róbert)