Leírás
A NATUR TANYA® SZERVES C ULTRA új, tovább fejlesztett formulája!
A termék kifejlesztése során arra törekedtek, hogy a benne lévő C-vitamin tartalma lassan és folyamatosan szabaduljon fel a szervezetben. Ennek érdekében retardált hatóanyagleadás került alkalmazásra, amely biztosítja, hogy a C-vitamin felszívódása elnyújtott legyen, és akár 6 órán keresztül folyamatos ellátást biztosítson a szervezetnek.
7 érv az 1500 mg-os Szerves C Ultra mellett:
- Napi 1 tabletta, 1500 mg nyújtott felszívódású C-vitamint tartalmaz. antioxidáns hatású csipkebogyó kivonattal.
- Antioxidáns hatású csipkebogyókivonatot tartalmaz.
- Vegán étrend-kiegészítő.
- Titán-dioxid mentes,
- Mesterséges tartósítószer, színezék- és aromamentes formula.
- Megbízható étrend-kiegészítő, 2 hónapra elegendő mennyiséget tartalmaz.
- Független akkreditált laborban történő bevizsgálás támasztja alá a szervezet 6 órán keresztüli folyamatos (retard) C-vitamin ellátottságát.
Vizsgálati eredmények:
- C-vitamin tartalom, 1 óra: 26,7% (Követelmény: 20-45%)
- C-vitamin tartalom, 6 óra: 66,9% (Követelmény: 60-90%)
Kiszerelés: 60 db (113,4 g)
Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnővelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz), színtelen bevonat [fényező anyagok (polivinil-alkohol, polietilén-glikol), talkum], csipkebogyó (Rosa canina L.) termés kivonat, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).
Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, bő folyadékkal lenyelve.
Hatóanyagok a napi adagban (1 db filmtablettában):
- C-vitamin > 1500 mg (1875%*)
- Csipkebogyó (Rosa canina L.) kivonat > 20 mg
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 6 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 28450/2022
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
A C-vitamin (aszkorbinsav) fontos tápanyag számos szervezet számára, amely hozzájárul
- a normál kollagén képződéshez, az erek-, a csontok-, az ízületek-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához;
- támogatja az immunrendszert a sejtek termelésében és aktiválásában, így segítve a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben;
- az oxidatív stressz elleni küzdelemben, ami segíthet csökkenteni a szabadgyökök káros hatásait, és hozzájárulhat az öregedési folyamatok lassításához;
- az immunrendszer normál működéséhez;
- az idegrendszer normál működéséhez;
- a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez;
- növelheti az energia szintet, ami javíthatja a fizikai teljesítményt és az állóképességet;
- a vas megfelelő felszívódásához;
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
Szerves C Ultra C-vitamin fogyasztása ajánlott az alábbi esetekben:
- az átlagos étrend kiegészítésére;
- nátha és megfázás enyhítésére kiegészítésként;
- egyéb gyulladásos betegségek esetén;
- sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén;
- dohányzás estén;
- prevencióként (megelőzésre);
- kismamáknak vitamin kiegészítésre;
- idősebb korban;
- vegetáriánusoknak és vegánoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű ételeket, nehezebben juthatnak hozzá bizonyos tápanyagokhoz, beleértve a C-vitamint is;
- vashiány fennállása esetén;
- betegséget követő felépülés időszakában;
- szépségápolás támogatására.
A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik.
A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között. 100 gramm
- csipkebogyó átlagosan 400 mg,
- a fenyőtű 200 mg,
- a petrezselyemlevél 185 mg,
- a paradicsompaprika 180 mg,
- a zöldpaprika 125 mg,
- a káposzta 87 mg,
- a barack 50 mg,
- a citrom 45 mg és
- a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).
A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt. A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják.
Forrás: http://www.gyogynovenylap.hu/csipkebogyo/
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!