Leírás
A Hepa Detox® készítmény ideális választás, ha szeretnéd támogatni májad egészségét és vitalitásodat a mindennapi életvitelben.
A Hepa Detox® a máj és emésztés egészségére szolgáló új, folyékony koncentrátum 12 különböző céltudatos összetevőt tartalmaz.
A Hepa Detox® előnyei:
- elősegíti a méregtelenítést,
- támogatja a máj és az emésztőrendszer megfelelő működését,
- növényi kivonatokat és antioxidáns hatású összetevőket tartalmaz
- vegán májkomplex folyékony étrend-kiegészítő,
- glutén-, laktóz- és cukormentes,
- mesterséges aromákat, színezékeket és édesítőszereket nem tartalmaz,
- természetes lime aromával készül, és kellemes citrusos ízvilággal rendelkezik.
Független, akkreditált laboratóriumban is bevizsgált termék!
Kiszerelés: 500 ml
Összetevők: víz, articsóka (Cynara scolimus L.) kivonat-5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag kivonat 25:1-80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér kivonat-19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, édesítőszerek (szteviol-glikozidok, neoheszperidin DC), piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin.
Hatóanyag a napi adagban |
25 ml-ben |
Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat |
320 mg |
Átlagos tápérték |
100 ml termékben |
Energia (kJ/kcal) |
66 kJ/16 kcal |
2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
- Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
- Cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Adagolási időtartam:
- Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
- Fogyasztása hosszú távon keresztül is biztonságos.
Adagolási javaslat:
- Napi 25 ml önmagában, vagy 1 dl vízzel lenyelve.
- Mérőkupakkal könnyen adagolható.
- Használat előtt felrázandó!
- A nap bármely szakaszában fogyasztható.
A Hepa Detox® laboratóriumban bevizsgált termék! Glutén- és laktózmentes formula.
A Natur Tanya® Hepa Detox® egy független, akkreditált laboratóriumban vizsgált készítmény, amely minden tekintetben megfelel az Európai Unió egységes szabályozásának. A határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is biztonságosan alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó határérték alatt van a gluténtartalma, hiszen annak negyede.
Laktóztartalma is alacsony, mindössze az ötvened része a vonatkozó határértéknek, ami számszerűsítve 0,002 g laktózt jelent 100 g termékben.
A Natur Tanya® Hepa Detox® az alábbi esetekben ajánlott:
- májzsírosodás esetén,
- máj méregtelenítésére,
- a májszövetek és sejtek regenerációjára,
- a májból kivitt zsír elégetéséhez,
- emésztés megkönnyítésére,
- epe egészségének megőrzéséhez,
- toxikus anyagok eltávolításához,
- a vérzsírok mennyiségének mérséklésére,
- puffadás és gázképződés mérséklésére,
- koleszterin- és trigliceridszint csökkentésére,
- súlycsökkentés elősegítésére,
- jojo-effektus elkerülésére,
- fáradtság minimalizálására.
Figyelmeztetés:
- Kérjük, ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
- Azoknak, akik túlérzékenyek az egyes hatóanyagokra, nem ajánlott a készítmény szedése.
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott a fogyasztása.
- Természetes eredetéből adódóan előfordulhat üledékképződés, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
- A termék 12 éves kortól alkalmazható.
- A termék nem ajánlott vérhígítók használata esetén.
- Cukorbetegség esetén a termék alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával, mivel az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükség.
- Terhesség és szoptatás idején nem ajánlott a termék alkalmazása.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.
OGYÉI ny.sz: 26772/2021
Tudtad, hogy a zsírmáj 1952-ben Dr. Samuel Zelman által került felismerésre?
Ő volt az első, aki rámutatott, hogy nem csak az alkohol, hanem a túlzott szénhidrátbevitel is okozhat májzsírosodást, ami akkoriban még teljesen ismeretlen volt.
A nem alkohol okozta zsírmáj (NAFLD) felfedezése újabb közelítő összefüggést tárt fel az elhízás, az inzulinrezisztencia és a zsírmáj között.
Az elhízott emberek esetében a májzsír értéke 5-15-szörös lehet.
A 2-es típusú cukorbetegeknek akár 85%-ának is zsíros lehet a mája. Az inzulin-rezisztens személyeknél, még cukorbetegség nélkül is, megnövekedhet a májzsír mennyisége. Ezek a betegségek gyakran együtt járnak. Ha valamelyiket felfedezed, gyakran a többit is megtalálod.
A nem alkoholos eredetű zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség, ami már a túlzott finomított szénhidrát fogyasztás és a mozgásszegény életmód miatt diagnosztizálható még 10-12 éves gyerekeknél is.
12-féle célzott összetevő a máj és az emésztés egészségéért:
Standardizált Máriatövis: Minden adag 210 mg szilimarin tartalmaz, ami megfelel 6.562 mg porított őrleménynek. A Máriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok eltávolításához a szervezetből, valamint támogatja a májszövetek és sejtek regenerációját, és segíti az emésztést.
Standardizált Articsóka kivonat: Adagonként 16 mg cinarint tartalomaz. Az Articsóka támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését és megfelelő működését. A cinarinra standardizált articsóka kivonatát tartalmazza, ami az articsóka egyik fő bioaktív komponense. Az articsóka legfontosabb tulajdonsága, hogy elősegítheti a testsúlycsökkenést és mérsékelheti a vérzsírok mennyiségét.
Standardizált Kurkumakivonat: Adagonként 2,4 mg kurkumint tartalomaz. A kurkuma hozzájárul a máj egészségének fenntartásához és a normál májfunkcióhoz. Segíti az emésztést, elősegíti az emésztési komfortérzetet és az epe megfelelő működését. Emellett megakadályozza a zsírok felhalmozódását, és jelentős antioxidáns hatással rendelkezik.
Kolin-Bitartarát: Minden adag 82,5 mg kolint tartalmaz, ami szinergiában hat a B6-vitaminnal a normál homocisztein anyagcserében.
Aminosavak - L-metionin és L-ornitin: A méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkező L-metionin és L-ornitin segít csökkenteni a máj terhelését. A metionin szükség esetén SAMe-vé és ciszteinné alakul, ami segít megelőzni a felesleges zsírfelhalmozódást a májban és a májon kívül is, mivel lipotropként működik és lebontja a zsírt az anyagcsere során.
Mio-inozitol - Egy lipotróp tápanyag akárcsak a kolin, ami támogatja vagy ösztönzi a zsír kivitelét a májból. A lipotrópok szükségesek az egészséges máj fenntartásához, és a májból kivitt zsír elégetéséhez, ami további energiát biztosít.
Szerves B-komplex - B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), B5-vitamin (pantoténsav) és B6-vitamin (piridoxin), amelyek elengedhetetlenek a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz.
A máj, mint a legfontosabb méregtelenítő szervünk:
A máj rendkívül fontos szervünk, ami kb. a futball-labda nagyságú és a bordák alatt helyezkedik el a hasüreg jobb oldalán. A máj elengedhetetlen az ételek emésztéséhez és a tápanyagok feldolgozásához, valamint a szervezetünknek segít megszabadulni a mérgező anyagoktól, így nélküle nem tudnánk életben maradni.
Gyakran az alkohol és a drogokkal kapcsoljuk össze a májbetegségeket, de valójában több mint 100 olyan májbetegség létezik, amelyeket különböző tényezők okozhatnak. A legtöbb esetben a zsírmáj okozza ezeket a betegségeket, amely gyakran az elhízással van összefüggésben.
Az egészséges életmód és étrend kialakítása kulcsfontosságú a máj védelme érdekében. Ha a májnak túl sok feldolgozott élelmiszerrel, finomított szénhidrátokkal és cukros italokkal kell megbírkóznia, ez ugyanúgy megterhelheti, mint az alkohol és kémiai egyensúlytalanságot idézhet elő.
A folyamatos méregtelenítés szükségessége esetén a májsejtek károsodhatnak, ami zsírlerakódásokhoz és zsírmájhoz vezethet. Zsírmáj esetén azonban nem csak a máj, de a vesék betegségének kockázata is nagyobb, és az elzsírosodás a gyulladások, a cukorbetegség, a szívinfarktus és a stroke kockázatát is növeli.
Szerencsére a máj rendkívüi regenerálódó képességgel rendelkezik, így időben történő odafigyeléssel és megfelelő kezeléssel sokszor visszaállítható az egészséges állapot.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!