Leírás
Natur Tanya® Fermentált Papaya koncentrátum Saccharomyces boulardii fermentációval, 500 ml
Saccharomyces boulardii élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciális formula ötvözi a hagyományos papaya és noni gyümölcsök természetes előnyeit, kiváló ízvilággal, likvid formában.
A természetes trópusi gyümölcsök erejével (noni), fermentált papaya gyümölcslével és papaya péppel dúsítva, amely támogatja az immunrendszert.
Tudtad, hogy
- a papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek?
- a noni és a papaya gyümölcs gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint a vitaminok és az ásványi anyagok?
Gluténmentes és vegán étrend-kiegészítő, mesterséges színezékek és telített zsírok nélkül!
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Kiszerelés: 500 ml
A fermentált papaya egészségügyi előnyei:
- A papayaban található enzimek, a papain és a bromelain támogathatják az emésztési folyamatok könnyítését, elősegítve az étel lebontását és felszívódását.
- A fermentált papaya gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, amelyek támogathatják az immunrendszer egészségét és működését.
- A papaya természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
- Segíthet eltávolítani a szervezetből a toxinokat és más káros anyagokat, tisztítva és méregtelenítve a testet.
- A papayaban található antioxidánsok és enzimek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Átlagos tápérték |
30 ml-ben (3 evőkanálban) |
100 ml-ben |
Energia |
51 kJ/12 kcal |
170 kJ/40 kcal (RI%*:2%) |
Zsír amelyből telített zsírsavak |
0 g 0 g |
0 g (RI%*:0%) 0 g (RI%*:0%) |
Szénhidrát amelyből cukrok |
3 g 2,6 g |
10 g (RI%*:3,84%) 8,7 g (RI%*:9,67%) |
Fehérje |
< 0,5 g |
< 0,5 g (RI%*:0,2%) |
Só |
0,02 g |
0,06 g (RI%*:1%) |
Hatóanyagok a napi adagban |
30 ml-ben (3 evőkanálban) |
|
Fermentált papaya gyümölcslé |
25,5 ml |
|
Papaya gyümölcspép |
2,4 ml |
|
Noni gyümölcslé |
0,3 ml |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Hatóanyagok a napi adagban (30 ml-ben, azaz 3 evőkanálban):
- Fermentált papaya gyümölcslé: 25,5 ml
- Papaya gyümölcspép: 2,4 ml
- Noni gyümölcslé: 0,3 ml
Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó!
Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Napi adag: 30 ml
Adagok száma a termékben: 16
- 3 éves kortól napi fél adag ajánlott.
- A termék alkalmazható vérhígító szedése esetén.
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma beépítésre kerül a diétába, amit 3 grammot jelent.
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában is.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott.
A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. A termék tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében opálos PET palackba palackozva.
A papaya számos antioxidánst tartalmaz:
- A-vitamin tartalma jelentős, amely segítheti a sejteket a szabad gyökök elleni védelemben és hozzájárulhat az egészséges bőr, a jó látás és az immunrendszer erősítéséhez.
- C-vitaminban kiemelkedő, amely által védi a sejteket a káros szabad gyökök ellen, támogatja az immunrendszer működését, és fontos szerepet játszik a kollagén termelésében is.
- E-vitamin segít megvédeni a sejteket a stressz ellen, és elősegítheti az egészséges bőr és szövetek fenntartását.
- Karotinoidokban a béta-karotinban és a likopinban szintén jelentős, amelyek hozzájárulnak az egészséges sejtek védelméhez.
- Flavonoidokat is tartalmaz, amelyek a szív- és érrendszer támogatásával és a gyulladás csökkentésével járulnak hozzá az optimális egészség fenntartásához.
Milyen esetekben javasolt a fermentált Papaya koncentrátum fogyasztása?
- az emésztési folyamatok megkönnyítésére, támogatására;
- fogyókúra esetén, csökkentett energia-bevitel mellett;
- az immunrendszer optimális működésének fenntartáshához (nonival dúsítva);
- magas fehérje tartalmú étrend fogyasztásakor;
- kiegyensúlyozott, változatos étrend kiegészítésére.
A fermentálás lényege:
A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik.
A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, amelyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik.
A fermentált papaya előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/
Miért hasznos a fermántálás?
A fermentációnak több fontos szerepe van: új ízeket és textúrákat ad az ételeknek, meghosszabbítja azok eltarthatóságát, növeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy újakat hoz létre, például egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket. Emellett fokozza a vitaminok és ásványi anyagok hasznosulását, és neutralizálja az emésztést nehezítő, káros és allergén antitápanyagokat.
A fermentáció optimális környezetet biztosít a jó baktériumok növekedéséhez és változatosságához a bélflórában, ami támogatja az emésztést, az immunrendszer működését és a sejtek egészségét.
A fermentált élelmiszerek egészségügyi előnyei: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28945458/
A fermentált papaya végtermék előállításának folyamata a következő lépésekből áll:
- A fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik
- A gyárakban magas minőségű kritériumoknak megfelelően gyümölcslét állítanak elő papayából, amely során kémiai-fizikai és érzékszervi (organoleptikus) tulajdonságok ellenőrzése és standardizálása történik.
- A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, hozzáadva Saccharomyces Boulardii élőflórát. A fermentációs folyamat a cukor és minden fermentálható anyag teljes metabolizálásáig tart, minőségi terméket eredményezve.
- A tiszta, erjesztett papaya FBD (fluid bed drying) eljárással szárítják, melynek során a fermentált gyümölcslé hőmérséklete maximum 40 °C, így megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!