Leírás
Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula, 800 mg
Standardizált fekete fokhagyma kivonat növényi kapszulákban – szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli! Támogatja a szív és az immunrendszer egészséges működését, valamint segíti a homocisztein- és koleszterinszint egyensúlyának fenntartását.
A Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula előnyei:
- 2 kapszulában 800 mg hatóanyagtartalom található, amelyből 800 mcg standardizált S-allil-cisztein
- 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg,
- Szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli,
- Nem okoz gyomor- és bélrendszeri panaszokat, kellemetlen tüneteket,
- Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma nélkül
- Növényi kapszulába zárt formula,
- Glutén- és laktózmentes,
- Vegán készítmény.
Független, akkreditált laboratóriumban is bevizsgált termék!
Kiszerelés: 30 db
Nettó tömeg: 15,5 g
Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
Milyen esetekben ajánlott a Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma fogyasztása?
- Rendszeres dohányzás esetén,
- Szív- és érrendszer egészségének fenntartására,
- Koleszterinszint optimalizálására,
- Immunrendszer erősítésre,
- Nyers, fokhagyma íz helyettesítésére,
- Ha a mindennapi étrend kiegészítését szeretné támogatni vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal.
A fekete fokhagyma kiváló fűszerezéshez is. A kapszulatok szétnyitásával a fokhagymát hozzáadhatjuk ételeinkhez, levesekhez, salátához és húspácokhoz.
Hatóanyag a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában
Fermentált fekete fokhagyma kivonat 400 mg 800mg
amelyből standardizált S-allil-cisztein 400 mcg 800 mcg
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 3 éves kortól alkalmazható.
- Vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával.
- Cukorbetegség esetén is alkalmazható.
- Terhesség, és szoptatás időszakában fogyasztható.
OGYÉI ny.sz: 25901/2021
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Több, mint fokhagyma!
A fokhagyma népszerű összetevő, melyet sokoldalú felhasználása tesz különlegessé. A fekete fokhagyma friss fokhagymából készül, egy speciális fermentációs eljárással. A folyamat során a fokhagyma jellegzetes fehér színe barnás-feketére változik, íze pedig a csípős helyett édeskés-sós karaktert kap.
A szúrós szagért felelős összetevők jelentős csökkenése révén szagtalan kivonat jön létre. A fermentáció körülbelül 60 napig tart, kontrollált hőmérsékleten (60-90 °C) és magas páratartalom mellett (70-90%).
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává alakulása során jelentős változások mennek végbe biológiai aktivitásában is. Ez a folyamat teljesen természetes módon zajlik, további összetevők hozzáadása nélkül. A magas hőmérséklet hatására olyan nem-enzimatikus reakciók indulnak be, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció és a fenolos vegyületek oxidációja, amelyek a színváltozást eredményezik. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások folyamatosan bővülnek.
Ennek eredményeként stabil és vízoldékony szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, például az S-allil-cisztein. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma jelentősen magasabb, mint a friss fokhagymáé. A készítmény formulázásakor nem a fokhagyma porított őrleményét, hanem annak koncentrált kivonatát használják fel.
A fekete fokhagyma egészségügyi előnyei:
A fermentáció során kialakult egyedi összetevőknek és biológiai tulajdonságoknak köszönhetők.
1.) Szív- és érrendszeri támogatás: Segíthet fenntartani a normál homocisztein- és koleszterinszintet, ami kulcsfontosságú a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében. A benne található S-allil-cisztein elősegítheti a vérnyomás szabályozását és a vérkeringés javítását.
2.) Immunrendszer erősítése: Antioxidáns tulajdonságai támogatják az immunrendszer normál működését, segítve a szervezetet a fertőzések és betegségek elleni védekezésben. A fermentáció során keletkező aktív vegyületek fokozzák a fokhagyma immunmoduláló hatásait.
3.) Antioxidáns védelem: A fekete fokhagyma gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a sejteket az oxidatív stressz és a szabad gyökök káros hatásaitól. Ez a védelem hozzájárulhat a sejtek egészségének megőrzéséhez és a korai öregedés megelőzéséhez.
4.) Gyulladáscsökkentő hatás: A bioaktív vegyületek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek a krónikus gyulladások enyhítésében, így hozzájárulhatnak a jobb általános egészséghez.
5.) Emésztőrendszeri támogatás: A fekete fokhagyma jótékony hatással lehet az emésztőrendszerre, segítve az egészséges bélflóra fenntartását, és hozzájárulhat a tápanyagok jobb felszívódásához.
6.) Szagtalan, kellemetlen utóíz nélkül: Mivel a fekete fokhagyma kapszula szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli, ideális azok számára, akik kerülik a nyers fokhagyma erős illatát, de szeretnék kihasználni annak egészségügyi előnyeit.
Ezek a jótékony hatások teszik a fekete fokhagyma kapszulát értékes kiegészítővé a mindennapi egészségmegőrzéshez.
Miért van a fermentált fekete fokhagyma növényi kapszulatokban?
A kemény kapszulák általában állati eredetű marha zselatinból, rostos növényi anyagokból előállított cellulózból, vagy esetenként pullulánból készülnek.
Fontos megjegyezni, hogy a zselatin kapszulák nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákénál.
A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, ami negatívan befolyásolhatja a fekete fokhagyma - organoleptikus - érzékszervi tulajdonságait. A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom, amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is.
A Natur Tanya® szerves Fermentált Fekete Fokhagyma kapszulákat többrétegű bliszter csomagolás védi, amely megóvja az aktív összetevőket a külső környezeti hatásoktól.
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!