Miért olyan fontos az Omega-3 a gyulladáscsökkentésben?

Hajnal Claudia
2023. 05. 05. 15:37:52
Miért olyan fontos az Omega-3 a gyulladáscsökkentésben?

Az Omega-3 zsírsavak és a gyulladások összefüggéseit már az orvostudomány különböző kutatási vizsgálatainak eredménye is megállapította.


Az Omega-3 zsírsavak fontos tápanyagok, amelyeket a testünk nem tud előállítani, ezért azt külső forrásból kell bejuttatni.

Az Omega-3 zsírsavakat általában a tengeri halak, például a lazac, a tonhal, a hering és a makréla tartalmazzák, de vannak növényi források is, például a lenmag, a chia mag, a dió és a spenót.

Omega-3 zsírsavat legnagyobb mennyiségben a lazac tartalmazza.

Hetente 2-3 kg lazac elfogyasztása tudja pótolni azt a mennyiséget, amelyre a szervezetnek szüksége van egyénileg, testsúly kilogrammnak megfelelően. 

Amennyiben nincs lehetőség ennek a mennyiségnek az elfogyasztásra, azt táplálék-kiegészítőkből szükséges pótolni.

 

Kíváncsi vagy, hogy áll az Omega-3 szinted? 

Teszteld le magad ITT!

 

Az Omega-3 esszenciális zsírsavak képesek csökkenteni a gyulladásos citokinek szintjét a testben és javítják a szervezet véráramlását.

Számos betegség kezelésében hasznosak lehetnek, például az ízületi gyulladás, a szívbetegségek és az asztma esetében.

Az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása hosszú távon segíthet megelőzni a gyulladásos betegségeket, és egészségesebbé teheti az immunrendszerünket és az egész szervezet működését.

 

Fontos megjegyezni, hogy az Omega-3 zsírsavak fogyasztása bizonyos esetekben nem helyettesítheti az orvosi kezelést, ezért mindig konzultálj orvosoddal!

 

Kapszulában és folyékony formában is elérhető és sokak örömére kijelenthetjük, hogy nincs halíze!

 

Hívd segítségül a szív védőangyalát és kezd el fogyasztani már ma!

 

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22765297/

 

Kapcsolódó termékek

Zinzino Balance Oil+ olaj narancs-citrom-menta, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil Tutti Frutti íz, gyerekeknek, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem