Az Omega-3 zsírsavakat általában a tengeri halak, például a lazac, a tonhal, a hering és a makréla tartalmazzák, de vannak növényi források is, például a lenmag, a chia mag, a dió és a spenót.
Omega-3 zsírsavat legnagyobb mennyiségben a lazac tartalmazza.
Hetente 2-3 kg lazac elfogyasztása tudja pótolni azt a mennyiséget, amelyre a szervezetnek szüksége van egyénileg, testsúly kilogrammnak megfelelően.
Amennyiben nincs lehetőség ennek a mennyiségnek az elfogyasztásra, azt táplálék-kiegészítőkből szükséges pótolni.
Kíváncsi vagy, hogy áll az Omega-3 szinted?
Teszteld le magad ITT!
Az Omega-3 esszenciális zsírsavak képesek csökkenteni a gyulladásos citokinek szintjét a testben és javítják a szervezet véráramlását.
Számos betegség kezelésében hasznosak lehetnek, például az ízületi gyulladás, a szívbetegségek és az asztma esetében.
Az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása hosszú távon segíthet megelőzni a gyulladásos betegségeket, és egészségesebbé teheti az immunrendszerünket és az egész szervezet működését.
Fontos megjegyezni, hogy az Omega-3 zsírsavak fogyasztása bizonyos esetekben nem helyettesítheti az orvosi kezelést, ezért mindig konzultálj orvosoddal!
Kapszulában és folyékony formában is elérhető és sokak örömére kijelenthetjük, hogy nincs halíze!
Hívd segítségül a szív védőangyalát és kezd el fogyasztani már ma!
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22765297/