Leírás
Kiemelkedő Minőségű Új-zélandi MGO 250+ Manuka Méz - Tudományosan bizonyított természetes jótékonyság
Ismerd meg a prémium minőségű Új-zélandi MGO 250+ Manuka mézet, amely természetes metilglioxál-tartalom tanúsítvánnyal rendelkezik (legalább 250 mg/kg). A metilglioxál az egyik legfontosabb és tudományosan bizonyítottan hatékony összetevője a manuka méznek.
Minden Manuka Health manuka méz 100%-osan új-zélandi eredetű. Minden egyes üveg visszavezethető a méhészhez, aki gondosan "kitermelte" a kaptárból.
Fedezd fel a Manuka Méz 250+ MGO™ 250 g prémium minőségű új-zélandi Manuka mézet, amelynek minőségében mindig megbízhatsz!
Az Új-Zéland távoli, érintetlen területein található méhészetekből származó termék fenntartható módon került előállításra. A speciális mézüzemben végzett gondos folyamat során tökéletesítve, tesztelve és csomagolva lett.
Minden egyes lépésnél a szakértő gondossága és a beavatkozások minimalizálása garantálja azt, hogy a manuka méz megőrizze egyedi természetes tulajdonságait. A világszerte népszerű Manuka méz kivételes ízzel és sima, bársonyos textúrával büszkélkedhet, amelyeket a gondos feldolgozási folyamat eredményez.
A Manuka Health Manuka mézek MGO tartalmát, hatékonyságát és tisztaságát rendszeresen ellenőrzik és hitelesítik.
Tudományos bizonyítékok alapján a metilglioxál (MGO) az új-zélandi manuka mézben az egyik kulcsfontosságú, természetesen előforduló összetevő.
Az MGO-tartalom jelentős mértékben változhat, így minden egyes gyártási tétel alapos vizsgálaton esik át az MGO-tartalom garantálása érdekében.
Háromszoros tesztelés biztosítja a tisztaságot, minőséget és az MGO hatékonyságát. Továbbá minden gyártási tétel rendelkezik az UMF Association és az új-zélandi kormány Elsődleges Ipari Minisztériumának független minőségi és hitelességi tanúsítványával.
Kiszerelés: 250 g
Összetevők: új-zélandi manuka méz
A megfelelő MGO faktor kiválasztásának szempontja:
Az MGO250 kiváló választás az immunrendszer erősítésére és enyhébb betegségek kezelésére, például torokfájás, megfázás, láz, fejfájás esetén [04.]
Az MGO400 megjelölésű méz ajánlott az ellenálló fertőzések, gyulladások és gyomorsav kezelésére.
Ha Staphylococcus, Helicobacter pylori, Candida vagy más nehezen megszűnő fertőzésekkel küzd, az MGO550 méz kifejezetten javasolt.
Adagolással kapcsolatos tudnivalók:
- Bizonyos mértékű kristályosodás előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a méz minőségét.
- Javasolt naponta 3 teáskanállal elfogyasztani, önmagában.
- Külsőleg is alkalmazható.
1 db 250 grammos MH Manuka méz a napi adag fogyasztása esetén:
- Napi 10 g fogyasztása 25 napra elegendő mennyiséget,
- napi 15 g fogyasztás 16 napra elegendő mennyiséget,
- napi 20 g fogyasztás 12 napra elegendő mennyiséget,
- napi 25 g fogyasztás 10 napra elegendő mennyiséget tartalmaz.
Tárolás: Szoba hőmérsékleten, 15-25°C fok között.
Figyelmeztetés:
- 12 hónapos kor alatti gyermeknek nem javasolt a fogyasztása.
- Ha allergiás a méhészeti termékekre, semmiképpen ne fogyassza.
Az MH Manuka méz alkalmazása
Kanalazza, kenegesse, csepegtesse, keverje: a manuka méz rendkívül sokoldalú, könnyen használható és ízletes.
- Optimális fogyasztási módja: közvetlenül a kanálról történő fogyasztása.
- Emellett könnyedén keverhetjük meleg vízbe, teába vagy kávéba is.
- Kiváló alternatívája a finomított cukornak, és tökéletes kiegészítője reggeliknek és turmixoknak.
A manuka méz természetes energiával lát el, ideális edzés előtt vagy után, emellett pedig egészséges csemegévé válik a gyerekek ebédjéhez.
Frissítő hatással rendelkezik, nem okoz semmiféle lehangoltságot, így ideális választás a nap folyamán is.
Alkalmazása belsőleg az alábbi esetekben ajánlott:
- Candida
- Gyomorfekély
- Gyomorhurut
- Helicobacter. pylori
- MRSA
- Torokgyulladás
- Felfázás, Láz
- Immungyengeség
Belsőleg fogyasztva a manuka méz rendkívül előnyös hatással van az emésztőrendszerre. A kórokozók elszaporodása a gyomorban és a belekben gyakran lelassíthatja az emésztési folyamatot, ami kellemetlen tüneteket okozhat, mint például puffadás, hányinger, székrekedés, hasmenés vagy görcsök. A manuka méz sok esetben képes enyhíteni ezeket a problémákat. [01.]
Az antioxidánsok jelenléte a manuka mézben hatékonyan semlegesíti a szervezetben található szabadgyököket. A manuka méz a környezetében higroszkopikus tulajdonságokat hoz létre, amikor a levegővel érintkezik. Ezáltal a méz képes fertőtlenítő hatást kifejteni sebek esetén, elősegítve az új bőrszövetek kialakulását, és megakadályozva, hogy a kötszer a sebre ragadjon. Újabb kutatások eredményei alapján a manuka méz ígéretes lehet a sebkezelés területén a jövőben. [02.]
A manuka méz tárolása
Minden MH Manuka méz 100%-ban természetes, így a színe, az állaga és az íze gyártási tételenként enyhén változhat, érlelés közben pedig fejlődhet (hasonlóan egy jó borhoz).
A manuka mézet ideális kamrában tárolni, nem a hűtőszekrényben, mivel alacsony hőmérsékleten a méz kikristályosodhat (de ne aggódjon, ez nem befolyásolja a fogyaszthatóságát).
A méz természetes tulajdonságainak megőrzése érdekében érdemes elkerülni a tartósan magas hőhatásnak való kitettséget.
Professzionális tipp Önnek: Ha észreveszi, hogy a hangyák is imádják és rájárnak a Manuka mézre, tartsa az üveget egy sekély, vízzel teli tálban (a hangyák nem tudnak úszni!). :-)
100%-ban Új-Zélandi MH Manuka méz
A Manuka Health méltán büszke arra, hogy tevékenységét Új-Zélandon folytatja. Minden egyes mézük Új-Zélandon kerül tesztelésre és csomagolásra.
A Manuka Health megkülönböztető jellegét hangsúlyozza az a tény, hogy a vállalat a teljes mézgyártási folyamatot irányítja a kaptártól az üvegig. Ebben tér el sok más manuka mézzel foglalkozó vállalattól.
A folyamat minden egyes szakaszát a Manuka Health hatékonyan ellenőrzi és végzi, kezdve a 20 000 méhcsaládtól és a magasan képzett méhészcsapattól, egészen a gondos kitermelésen, feldolgozáson, minőségvizsgálaton és csomagoláson át.
A méz feldolgozása a saját, kifejezetten erre a célra tervezett létesítményekben zajlik, amely elengedhetetlen a valóban kivételes manuka méz előállításához.
A Manuka Health a Manuka méz és propolisz tudományának vezetőiként és úttörőiként éveken keresztül kutatták ezeknek a csodálatos méhészeti termékeknek a titkait és rendkívüli természetes tulajdonságait. Az MH méz kutatócsoportjának állandó munkája segít olyan megbízható termékeket kifejleszteni, amelyek valódi változást hoznak az emberek életében.
A manuka mézben jelen lévő MGO egy létfontosságú terápiás komponens, amelynek mértéke meghatározza az adott méz antibakteriális koncentrációját. Az MGO szintje az antibakteriális erejét jelzi, és minél magasabb az érték, annál erősebb az adott méz antibakteriális hatása. Ez a faktor állandó a mézben, és mg/kg-ban mérik.
Az MGO kizárólag a bejegyzett névjegy és csak a független, Új-Zéland által elismert laboratóriumokban tesztelt mézeken jelenhet meg. Ez a címke elismerést jelent a méz gyógyászati tulajdonságaira vonatkozóan. [03.]
A fenntarthatóság kiemelt fontosság
Az új-zélandi MH gyártó, mint méhész és a természetes jólét elkötelezett hívei, ezért tevékenységük középpontjában a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás áll. Elkötelezetten törekszenek arra, hogy prémium minőségű új-zélandi méhészeti termékeiket fenntartható módon állítsák elő. Ez azt jelenti, hogy soha nem hagyják figyelmen kívül méheik egészségét, és gondoskodnak arról, hogy az új-zélandi természet szépségét érintetlenül megőrizzék a következő generációk számára.
Méheik gondozása elsődleges fontosságú, nemcsak saját érdekükben, hanem az egész ökoszisztéma szempontjából is.
Méhészcsapatuk elkötelezett a fenntartható méhészkedés mellett, és egész éves méhegészségügyi programmal rendelkeznek. A kaptárak rendszeres ellenőrzése és helyes elhelyezése biztosítja az egészséges méhcsaládokat, így garantálva a kiváló minőségű mézet mind a méhek, mind pedig számukra (és Önnek!).
Soha nem töltik túl a kaptáraikat - a fejlett térképezési technológia lehetővé teszi, hogy pontosan felmérjék a manuka virágok mennyiségét egy adott területen. Ennek eredményeként tudják, hogy hány méhcsaládot helyezhetnek el, hogy a méheik optimális körülmények között éljenek.
A "nem manuka" szezonban méhcsaládjaikat széles körben elhelyezik Új-Zélandon, ahol a méhek könnyen hozzáférnek a sok virágzó növényhez. Ezáltal természetes beporzást biztosítva gazdagítják a földet és a növényvilágot.
Antibiotikumokat vagy hormonokat soha nem alkalmaznak. Szükség esetén csak szerves gyomirtást használnak a méhcsaládok körüli terület tisztaságának megőrzése érdekében.
Méhészeik a méhek egészségének elkötelezett szakértői, akik büszkén osztják meg tapasztalataikat a szélesebb méhészközösséggel, ezzel szolgálva a méhek és a méhészek javát világszerte.
Kapcsolódó kutatások és publikációk:
[01.] Honey as a Potential Natural Antioxidant Medicine: An Insight into Its Molecular Mechanisms of Action - doi: 10.1155/2018/8367846
[02.] Health Benefits of Manuka Honey as an Essential Constituent for Tissue Regeneration - DOI: 10.2174/1389200218666170911152240
[03.] Enhanced Antibacterial Activity of MGO TM Manuka Honey complexed with -cyclodextrin (Manuka Honey with CycloPower TM ) - DOI: 10.31989/ffhd.v4i5.13
[04.] Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research - doi: 10.4103/0974-8490.204647
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!