Leírás
Bakteriális fertőzés? Hívd segítségül a Melora Manunka mézet!
A Melora Manuka méz kiemelkedik antibakteriális tulajdonságaival, amelyeket főként a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönhet. Ez a hatóanyag segít a baktériumok elleni harcban, beleértve a szuperbaktériumokat is, mint például a Streptococcus (MRSA) vagy az E. coli.
A Manuka méz gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatásokkal is rendelkezik, amelyek támogatják az immunrendszert és elősegítik az egészséges bőrt.
A mānuka méz az Új-Zélandon honos Mānuka bokor (Leptospermum scoparium) virágjának nektárjából származik. A Melora manuka mézet helyi őstermelők és családi közösségek állítják elő és csomagolják Új-Zélandon.
Ez a méz nemcsak MGO minősítéssel rendelkezik, hanem független laboratóriumokban is ellenőrzik az UMF szintjét.
Erősség: MGO 100+ = UMF5
Kiszerelés: 250 g
Összetevők: manuka méz 100+ MGO = UMF5.
A Melora manuka méz az őshonos manuka növényekből fenntartható módon kerül kinyerésre, Új-Zéland tengerparti régióiban. A családi vállalat szoros, együttműködő, partneri kapcsolatban áll a helyi gazdákkal, akik felelősségteljesen gondozzák és védelmezik az értékes manuka fákat.
Milyen egészségügyi problémák esetén ajánlott a manuka mézet a terápia részévé tenni?: [01.]
- MRSA, H. Pylori és más emésztőrendszert is érintő fertőzések.
- gyomorfekély és bélfekély esetén,
- gyomorégés, reflux,
- IBS fennállásakor,
- vírusok legyőzéséhez,
- cisztás fibrózis esetén,
- sebek, égési sérülések regenerálásához,
- torokfájás és téli betegségek leküzdése ellen,
- akné és pattanások kezelése során, valamint
- baktériumok ellen [02.]
A manuka mézek esetében az MGO/UMF szám az erősséget mutatja, jelezve a méz hatóanyagainak koncentrációját. Minél magasabb a szám, annál nagyobb a hatóanyagtartalom.
Súlyos problémák esetén javasoljuk a legerősebb (UMF15, UMF20) mézek használatát.
Alkalmazási javaslatok:
- Önmagában, kanállal egyből az üvegből elfogyasztva,
- Citromos limonádéhoz ízesítésként hozzáadva,
- Joghurtba, zabkásába belekeverve,
- Szószként, sós ételekhez,
- Külsőleg, közvetlenül a sebre kenve.
A manuka méz kiváló természetes cukorhelyettesítő mindennapi használatra.
Fém kanalat nem javasolt alkalmazásakor használni!
1 db 250 grammos Melora Manuka méz 100+ MGO=UMF5 a napi adag fogyasztása esetén:
- Napi 10 g fogyasztása 25 napra elegendő mennyiséget,
- napi 20 g fogyasztás 12 napra elegendő mennyiséget,
- napi 30 g fogyasztás 8 napra elegendő mennyiséget,
- napi 40 g fogyasztás 6 napra elegendő mennyiséget tartalmaz.
Vonalkód: 9421904994362
Tárolás: Hosszú távon, ideális 21 °C fok alatti hőmérsékleten tárolni.
A gyakori nagy hőingadozások, befolyásolják a manuka méz állagát és a benne lévő hatóanyagok szintjét is.
Legfontosabb információk a Manuka mézről:
A Mānuka méz állaga és színe természetes jelenségek, amelyeket szezonális és regionális körülmények befolyásolnak. Bizonyos területeken a mézek halványabb árnyalatúak lehetnek, míg más helyeken intenzívebbek. A Mānuka méz íze is változatos lehet, és a méz színe a fa életkorával sötétedhet.
A manuka méz hatóanyagai közvetlenül befolyásolják a baktériumok génállományát. Ennek eredményeként a baktériumok nem tudnak hatékonyan védekezni a manuka fa méze ellen, és nem válnak ellenállóvá, rezisztenssé a hatására. [03.]
Az aktív manuka méz az első olyan méz, amelyet az orvostudomány hivatalosan is elismer.
Mit jelent az UMF minősítés?
Az UMF rövidítés a termék csomagolásán biztosítja a méz minőségét.
A Manuka méz magasabb enzimszinttel rendelkezik a hagyományos mézekhez képest. Az enzimek természetes formájú hidrogén-peroxidot hoznak létre, ezáltal antibakteriális hatásúak. A méz néhány törzse tartalmaz még metilglioxált és dihidroxi-acetont is a hidrogén-peroxid mellett. Ez a gyógyszerhármas az UMF. Ez egy szabvány, amely a Manuka méz antibakteriális erősségét méri és azonosítja. Az UMF jelölés garancia arra, hogy az eladott méz gyógyászati minőségű.
Az UMF nem található meg minden Manuka virág nektárjában. A közönséges Manuka csak a hidrogén-peroxid antibakteriális tulajdonságát tartalmazza.
A különbség az UMF Manuka és más Manuka fajták között az az, hogy mind a hidrogén-peroxidot, mind pedig a saját természetes UMF-jének az antibakteriális tulajdonságait is tartalmazza, növelve ezáltal a hatékonyságát.
Az UMF jelölést csak azok a manuka méz termelők használhatják, akik szigorúan betartják az UMF méz szövetség szigorú, gyakorlati kódexét. A szövetség hasonlóan működik, mint a biominősítő szervezetek, hiszen rendszeresen ellenőrzi a termelőket. A Melora csoport az UMF szövetség tagja, így jogosult az UMF jelzés használatára a termékeiken. Licensz szám: #2015.
Mit jelent az MGO (metilglioxál) megjelölés?
Az MGO jelölés teszi különlegessé a Manuka mézet, amely egy vegyületnek a rövidítése. Az MGO Manuka Honey osztályozó rendszer egy precíz és megbízható teszt, amely egyszerűen és közvetlenül mutatja meg a méz MGO-tartalmát. Minél magasabb az MGO-tartalom, annál magasabb a méz minősítése.
A metilglioxál természetes módon jön létre a manuka virág nektárjában, amelyet a méhek gyűjtenek. Fontos megjegyezni, hogy a manuka mézben található metilglioxál ellenáll a hőnek, a fénynek, a testnedveknek és az enzimeknek. Ezért rendkívül egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, és képes hatékonyan szembeszállni olyan szupervírusokkal, mint a Streptococcus (MRSA), a H. Pylori vagy az E. coli. [04.]
A Manuka méz története
Az Új-Zélandi manuka méz Új-Zélandról származik, egy távoli, érintetlen paradicsomi szigetről. Ezen az egyedülálló szigeten virágoznak egzotikus és változatos őshonos növényfajok, köztük a Mānuka bokor, amely bőségesen terem szerte a szigetországban. A Melora kizárólag a legkiválóbb növénytermesztési területeket választja ki a manuka mézek előállításához.
A legerősebb Mānuka mézek előállításához speciális éghajlati viszonyok szükségesek. A talaj, az éghajlat és az ökológiai környezeti feltételek kombinációja ideális termesztési környezetet teremt ezeknek a különleges mézeknek.
A manuka méz története az első Új-Zélandi telepesig, az őslakos maorikig nyúlik vissza. A maorik ezt a csodálatos növényt "taongának" vagy lefordítva "kincsnek" nevezték.
A manuka mézzel kapcsolatos legtöbb kutatást Pete Molán biokémikus végezte az 1980-as és 90-es években, és egyértelműen igazolta antibakteriális hatását. Ezt követően az orvostudomány is felfigyelt rá, és egyes angolszász országokban az erősebb manuka mézekből készült termékek gyógyszer minősítést is kaptak.
Kapcsolódó publikációk és kutatások:
[01.] Health Benefits of Manuka Honey as an Essential Constituent for Tissue Regeneration - DOI: 10.2174/1389200218666170911152240
[02.] Enhanced Antibacterial Activity of MGO TM Manuka Honey complexed with -cyclodextrin (Manuka Honey with CycloPower TM ) - DOI: 10.31989/ffhd.v4i5.13
[03.] Antibacterial potential of Manuka honey against three oral bacteria in vitro -
[04.] Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview - doi: 10.3934/microbiol.2018.4.655
Tájékoztatás: az étrend-kiegészítõk az érvényben levõ európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítõk kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérõ lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelõzõ vagy gyógyító hatást tulajdonítani. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelõorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevõk bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektõl elzárva tartandó!
Vélemények
Paraméterek
Manuka méz | igen |