Omega-3 zsírsavak

Az Omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes előállítani őket, ezért azt minden nap pótolni kell valamilyen táplálék-kiegészítő formájában, hogy teljes értékű legyen a táplálkozásunk. 

Rendezés:

GOJI BOGYÓ - Prémium nagyszemű, 200 g

4.471 Ft
Kívánságlistára teszem

MEGA KRILL 1500 mg Krill olaj + halolaj 90 db

9.491 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil Tutti Frutti íz, gyerekeknek, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil+ olaj narancs-citrom-menta, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil+ olaj, Narancs-citrom-menta, 100 ml

7.421 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil+ Prémium, 300 ml

26.171 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance Oil+, Grapefruit-citrom-lime, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance teszt, Omega-6:3 arány mérésére

23.971 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino Balance+ olaj, citrom, 300 ml

18.471 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino BalanceOil+ Vegan-citrom, 300 ml

27.321 Ft
Kívánságlistára teszem

Zinzino ESSENT+ Premium, 60 db

25.291 Ft
Kívánságlistára teszem

Az Omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavakat szervezetünk nem képes előállítani. 

Három fő típusa:

1. ALA (alfa-linolénsav): elsődlegesen növényi forrásokból származik, mint például a lenmag, a chia mag, a dió, a mogyoró.

2. EPA (eikozapentaénsav): elsősorban hideg vízi halakban, például lazacban, heringben, tonhalban és szardíniában találjuk meg.

3. DHA (dokozahexaénsav): szintén hideg vízi halakban található, különösen a lazacban és a tonhalban.

Érdemes tudni, hogy az ALA-t (növényi esszenciális zsírsav) csak részben alakítja át a szervezet EPA-ra és DHA-ra, míg a halakból és a tengeri táplálékláncból származó EPA és DHA közvetlenül hasznosul a szervezetben.

Adagolás: folyékony formában egy 60 kg-os személy esetén napi 9 ml mennyiséget jelent (60 x 0,15 ml > 1-1,5 evőkanál).